Referenser

Odenfönster har varit verksam sedan år 1958 och vi har många olika projekt bakom oss. Här nedan har vi tagit ut några av dem. Saknar du referenser inom ett visst område? Kontakta oss, så får du ta del av fler uppdrag.

”Vi har jobbat med Odenfönster länge. Jag har lett flertalet projekt där vi önskat en äldre stil på fönstren och då har Odenfönster varit det självklara valet. Jag har bara positivt att säga om arbetsprocessen ihop med dem. Det är alltid smidigt och resultatet har blivit precis som vi önskat.”

Peter Bäckstedt, HMB i Eskilstuna

Eldsundsviken, hus 7 - Strängnäs

2017. Denna kasernbyggnad är belägen i Eldsundsviken, Strängnäs.

Inåtgående kopplade fönster 2+1 med invändig och utvändig vit kulör. Utåtgående kopplade fönsterdörrar med överljus 2+1. Kulör lika ovan.
Glasdelande spröjs och invändig allmogeprofil.

Vineriet - Gamlestaden i Göteborg

2017-2018. Denna fastighet är belägen i gamlestaden Göteborg.

Inåtgående och utåtgående kopplade fönster 2+1. Invändig vit kulör och utvändig grön kulör. Allmogeprofil invändigt och på glasdelande spröjs.

BRF Grisselmaren 2 - Rindö

2014. Denna kasernbyggnad är belägen ute på Rindö. 

Inåtgående kopplade fönster 2+1 med invändig vit kulör och utvändig röd kulör. Utåtgående kopplade fönsterdörrar med överljus 2+1. Kulör lika ovan. Glasdelande spröjs och invändig allmogeprofil.

BRF Oxdjupet och Kapernaum - Rindö

2017. Dessa två kasernbyggnader är belägna ute på Rindö.

Inåtgående kopplade fönster 2+1 med invändig vit kulör och utvändig röd kulör. Utåtgående kopplade fönsterdörrar med överljus 2+1. Kulör lika ovan. Invändig allmogeprofil på bågar och på glasdelande spröjs.

Armaturen - Lund

2015. Denna fastighet är belägen i centrala Lund.

Utåtgående kopplade fönster 2+1. Utåtgående kopplade fönster 2+1 med fasta överljus 3-glas konstruktion med valv. Grön kulör utvändigt och vit kulör invändigt

BRF Hertigen - Malmö

2016. Denna fastighet är belägen i centrala Malmö. Föreningen hade stora krav på utseende och utförande.

Utåtgående kopplade 2+1 smalprofils fönster med vit kulör invändigt och utvändigt. Vi tillverkade fönster med 130 mm karmdjup och unik anpassad karmprofil invändigt. Invändig svanhalsprofil på bågar och på glasdelande spröjs.

Familjecenter - Vaggeryd

2016. Denna fastighet är belägen i centrala Vaggeryd.

Utåtgående fönsterdörrar enkelbågar med tre glas konstruktion. Fasta karmar med tre glas konstruktion. Utåtgående fönster enkelbågar med tre glas konstruktion. Utåtgående enkelbågar i kombination med fasta karm i tre glas konstruktion. Invändig och utvändig kulör vit. Dekorsspröjs (lösspröjs) utvändigt. Samtliga fönster med valv upptill.

Olympiaskolan - Helsingborg

2018. Denna skola är belägen i centrala Helsingborg.

Inåtgående och utåtgående kopplade fönster 2+1. Utåtgående kopplade fönsterdörrar 2+1. Kulturglas i ytterbågar. Fasta fönster 3-glas. Invändig vit kulör och utvändig grön kulör. Allmogeprofil invändigt på bågar och på glasdelande spröjs. Stor allmogeprofil på karm utvändigt. Dropplist på samtliga inåtgående ytterbågar.

Vittra Landborg (Gamla Handelsgymnasiet) - Helsingborg

2018. Denna skola är belägen i centrala Helsingborg.

Inåtgående kopplade fönster 2+1. Utåtgående kopplade fönster 2+1. Fasta karmar i tre glas konstruktion. Vit kulör invändigt och grön kulör utvändigt. L-profil på karmar utvändigt på inåtgående enheter. Svanhals profil på innerbågar och på glasdelande spröjs. Allmoge profil på ytterbågar invändigt mot glas. Dropplist på samtliga inåtgående ytterbågar. Samtliga partier med valv upptill.

Sundstorget - Helsingborg

2012. Denna fastighet är belägen i centrala Helsingborg.

Utåtgående kopplade fönster 2+1. Konkava med form på tvärpost. Brun kulör utvändigt och vit kulör invändigt.

Vartofta - sydöst om Falköping

2017. En privat villa ca en mil sydöst om Falköping.

Profilerade utåtgående kopplade bågar 2+1 i smalprofils utförande med en härlig indelning av glasdelande spröjs.
Ett karmdjup på 130 mm för att få plats med en gedigen profil på insida karm. Vit kulör invändigt och utvändigt.

Börshuset - Malmö

2010. Börshuset är beläget i centrala Malmö.

Utåtgående kopplade fönster och fönsterdörrar 2+1 varav hälften av fönstren med valv upptill. Glasdelande spröjs i ytterbågar. Vit kulör utvändigt och invändigt.

Frågor eller funderingar?